Nieuws

Interim-directeur aangesteld

Vanaf 1 april 2019 is Vera Schelberg-van der Vlerk aangesteld als interim-directeur. Vera heeft ruime ervaring met proces- en projectmanagement in een (binnen)stedelijke context. Daarnaast is zij al geruime tijd actief in de wereld van het cultureel erfgoed en is zij goed thuis in het werkveld van stadsherstel. 

Voor vragen en ideeën over restauratie en herbestemming van monumentale of beeldbepalende panden binnen de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam: mail naar
coordindator@stadsherstel-maassteden.nl

Onze eerste nieuwsbrief is uit!

Om u op de hoogte te houden van waar wij mee bezig te zijn gaan wij periodiek een nieuwsbrief uitgeven. De eerste versie is nu uit en u kunt hem hier lezen.

Als u op de hoogte wilt blijven van onze activiteiten, kunt u zich meteen abonneren. Veel leesplezier!

VERHUURD , kleine arbeiderswoning Broersveld 141 Schiedam

Met ingang van 1 juni is onze historische arbeiderswoning aan het Broersveld 141 in Schiedam te huur.
Het is een charmante kleine arbeiderswoning waarvan de oudst bekende akte stamt uit 1757. De woning is zeer geschikt voor een 1 tot 2-persoons huishouden of een klein gezin.

Broersveld 141 Schiedam

Interview Stadsomroep Schiedam

Op 24 februari was Irma te gast bij het programma Wenneker Live van Stadsomroep Schiedam.
Klik hier voor de reportage. Het interview met Irma start op 06.30 minuten.

VERHUURD: winkelpand Hoogstraat 94

Binnenkort komt dit charmante pand te huur.

Lees hier meer!

Nieuw leven voor oude panden in Waterweggebied

18-02-09 - Beheerderswoning

In het AD van 9 februari stond een interview met Irma van Leeuwen.

“Met verval en sloop bedreigde, maar historisch waardevolle panden behouden. Dat is het doel van Stadsherstel Maassteden, dat onlangs van start is gegaan door het toetreden van de drie Waterweggemeenten en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. als aandeelhouder.”

Lees hier het hele interview.

Zavor Coffee Experience in Schiedam

In onze panden Hoogstraat 89-91 is sinds februari 2018 Zavor Coffee Experience gevestigd. Zavor laat je intens genieten van Oost-Afrikaanse koffie, thee en chocolade. Zij zetten zich met veel toewijding in voor hun missie: bijdragen aan een beter bestaan van koffieboeren én hun families in Burundi, Kenia, Ethiopië, Rwanda, Tanzania en Uganda.

Zavor Schiedam - 1 Zavor Schiedam - 4

Zavor grenst aan de achterkant van het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. De binnenplaats van het museum en het terras en de achteringang van Zavor lopen naadloos in elkaar over. Een hele mooie combinatie!

Naast de horeca heeft Zavor ook het B&B Museumkwartier geopend.

 

Zavor Schiedam - 3 Zavor Schiedam - 2

 

We zijn gestart!

Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam zijn op 18 januari 2018 aandeelhouders geworden van Stadsherstel Maassteden BV.

Met deze stap kan Stadsherstel Maassteden BV zich gaan inzetten in de Waterweggemeenten voor behoud en herstel van de monumenten en beeldbepalende panden die tussen wal en schip dreigen te raken.

Door de panden na restauratie en herbestemming te exploiteren en te beheren wordt de kwaliteit en behoud van deze panden geborgd en een bijzondere portefeuille van historische panden opgebouwd. De organisatie werkt op zakelijke en professionele wijze, wat betekent dat de investeringen in de panden op termijn een direct en indirect rendement dienen op te leveren.

Vertegenwoordigers van de aandeelhouders van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam en de leden van de RvC en directie van Stadsherstel Maassteden B.V.

Vertegenwoordigers van de aandeelhouders van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam en de leden van de RvC en directie van Stadsherstel Maassteden B.V.

Stand van zaken oprichting

Op 1 september is Stadsherstel Maassteden bv opgericht, (tijdelijk) statutair directeur is Wim van Biezen die deze taak onbezoldigd op zich neemt tot de benoeming van de nieuwe directie, zie ‘Vacatures’.

Tot kwartiermaker is benoemd mevrouw Drs. Irma van Leeuwen, zij treedt op als titulair adjunct directeur tot de benoeming van de nieuwe directie.

Beheerderswoning

Het voorlopig restauratie-ontwerp voor de beheerderswoning van de voormalige RK begraafplaats aan de Vlaardingerdijk in Schiedam is gereed en is aan de eigenaar, de Gemeente Schiedam, gepresenteerd.

beheerderswoning rk begraafplaats